Презентація книги вибраного Наталії Кобринської

«Я через літературу дійшла до розуміння жінки в суспільстві, – тож хотіла і других повести на ту дорогу,» – писала вона в своїй автобіографії.

І тепер через літературу ми зможемо краще пізнати її – велику жінку-українку Наталію Кобринську. Адже нещодавно вийшла друком книга «Вибрані твори» , матеріали до котрої зібрала і впорядкувала пані Лариса Дармохвал, громадська та просвітянська активістка,голова болехівського організації Союзу українок.  З її ініціативи та благословення в м.Болехові відбулася презентація книги вибраного.

Як зазначила у своєму виступі голова обласної організації Союзу українок Уляна Шведюк, “фемінізм Наталії Кобринської – це не теперішнє оманливе розуміння боротьби жінок за свої права, а власне боротьба жінки-українки пліч-о-пліч з чоловіком за своє, за рідне. І якраз покоління жіноцтва, виховане феміністичними ідеями Кобринської виростило дітей, які тепер взяли у руки зброю на захист України, які були на Майдані, на граніті, і які продовжують боротьбу на всіх фронтах”. Пані Уляна висловила вдячність Ларисі Дармохвал за неоціненну  самовіддану працю, за «лебедину пісню» своєї будучності і творчості.

В свою чергу відповідальний секретар обласної «Просвіти» Михайло Січка також висловив своє шанування усім причетним до видання книги та всім жінкам, котрі і в теперішні часи активно долучаються до боротьби за українське, за збереження культурної спадщини свого роду і народу, а також нагородив Ларису Дармохвал Почесною грамотою за  самовіддану просвітянську роботу з нагоди 150-річчя «Просвіти».

У залі Народного дому зібралися ліцеїсти, вчителі та викладачі, громадські активісти, представники влади і духовенства, а також винуватці свята – упорядники книги та організатори її презентації. Зі сцени звучали уривки творів Кобринської, рядки її біографії та цікаві факти про важливих дорогих людей в житті славної землячки. Тепер болехівчани зможуть достоту вивчити творчість письменниці і гордитися вагомим набутком, адже окрім погруддя, музею її імені та могили на місцевому кладовищі тепер житиме увіковічена пам’ять про Наталію Кобинську на сторінках книги.

Можливо вам сподобається...