Культурний простір “Просвіта”

Міська цільова програма «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі) у м. Івано-Франківську» встановлює та регулює систему взаємодії виконавчих органів Івано-Франківської міської ради та жителів міста Івано-Франківська щодо реалізації проектів за рахунок коштів міського бюджету.

У сучасному громадянському суспільстві зросла соціальна активність людей та з’явились активісти, які мають бажання долучатись до вирішення проблем суспільства. У жителів виникають ідеї, як покращити благоустрій територій міста, провести соціальні, культурно-митецькі, спортивні заходи тощо. Соціальна активність суспільства вимагає створення дієвих інструментів співпраці та залучення громадськості до вирішення питань життєдіяльності міста. Вдалим світовим досвідом щодо технології залучення громадян до процесу підготовки та прийняття рішень є партиципаторне бюджетування.

Саме тому до участі в програмі долучилася і прикарпатська “Просвіта”. Завдання нашого проекту – оснащити Народний дім “Просвіта” якісною музичною апаратурою. Адже кількість і різноманіття культурних заходів постійно збільшується, а технічні можливості – застарілі і обмежені.

Як бачимо, перший етап реалізації проекту ми успішно пройшли, ввійшовши за сукупністю голосів у перелік фіналістів, котрі отримають фінансування з міського бюджету. Сподіваємося, уже незабаром ми потішимо наших гостей та усіх просвітян прекрасними заходами та музичними дійствами!

Можливо вам сподобається...