Федеральна компанія GIZ

Швидка допомога для людей

За дорученням Уряду Німеччини, ЄС та інших донорів GIZ підтримує Україну у врегулюванні гострої кризи. При цьому, GIZ перебуває у тісному контакті не лише з Урядом України, а, передусім, з громадами. Завдяки цьому, люди на місцях отримують швидку та безпосередню допомогу, якої вони потребують. Головна увага при цьому приділяється максимальному збереженню соціальної інфраструктури – наприклад, лікарень, закладів шкільної освіти та комунальних центрів. Одразу після початку війни GIZ організувала постачання терміново потрібних матеріалів та обладнання до України. Зокрема, це близько 3000 генераторів, цистерни для води, намети та польові ліжка, а також мобільні ліхтарі, малі екскаватори та інші інструменти, за допомогою яких громади можуть розчищати вулиці для забезпечення потреб населення. GIZ закуповує трансформатори для мереж передачі і розподілу електроенергії, а також постачає вимірювальні прилади та запасні частини для ремонту електромереж.

Надійне надходження допомоги до усіх регіонів країни забезпечує створена за ці роки мережа контактів GIZ, яка охоплює усі адміністративні одиниці України. Компанія активно взаємодіє з галузевими міністерствами, міськими адміністраціями та громадами, мерами населених пунктів та соціальними закладами, аби визначати нагальні потреби людей. Швидку допомогу також отримують численні внутрішньо переміщені особи: одразу після початку війни GIZ забезпечила близько 300 000 біженців на сході України базовими харчовими продуктами, постільною білизною та ліками. Окрім цього, GIZ докладає зусиль для забезпечення людей житлом та надання їм психологічної і соціальної підтримки.  

Наша співпраця здійснюється в рамках прооекту
 “Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення в Україні”. 

В рамках проекту організовано проведення в Карпатах дитячих таборів, в яких допомагали дітям з числа ВПО зняти психологічне напруження, пов’язані з пережитим досвідом військових дій, а також інтегруватися у культурний простір краю. Табір тривав з червня на базі дитячого відпочинкового табору «Петрос» (с. Татарів). За цей час 108 дітей (по 54 дитини у кожній зміні) мали змогу здійснити мандрівки в гори, веломандрівки, взяли участь у спортивних змаганнях, цікавих культурних програмах та інших активностях таборового життя. Активний відпочинок та оздоровлення поєднювалися з спеціально розробленою для проекту програмою психологічної підтримки, яку надавали 3 фахові психологи. Групові та індивідуальні заняття забезпечили можливість зняття гострих психологічних напружень, що були наслідком пережитого досвіду бойових дій, сприяли налагодження групової комунікації, допомагали дітям зрозуміти та прийняти свої емоції, сформувати позитивний погляд на світ та своє місце в ньому. Організаторами заходів в рамках проєкту виступили давні партнери – Обласне товариство ВУТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка та Івано-Франківська міська рада, в особі Департаменту інтеграції громад, внутрішньої політики та роботи з ВПО та Служби у справах дітей.