Чи не дарма пролили кров?

У НД «Просвіта» Івано-Франківська відбувся вечір поезії, присвячений Дню Героїв Небесної Сотні.

Пройшло вже шість років як вони віддали найдорожче, що є в людини, життя за правду. Не змогли миритись з байдужістю, пробудженою кривдою національно-свідомих сьогоднішніх  українців. Це було ілюстрацією незнищенного козацького духу. Події зачепили поетичну душу  і тих зрілих у своєму творчому доробку людей і тих, що вперше взялися за перо вперше.

Згадати у віршах ці страшні події, що потрясли Україну прийшли люди різних професій. З хвилюванням говорила завідуюча культурно-масовою роботою і упорядник книжки «А сотню вже зустріли небеса» член НСЖУ Михайлина Боднар,  заступник голови обласної «Просвіти», авторка нарисів про Героїв Небесної Сотні Євгенія Бардяк, студенти ПНУ ім. В. Стефаника Соломія Любінецька, Христина Коцюбка та Степан Перканюк, учень 10-го класу ЗОШ №16 Ігор Кудря, з с. Коршева Коломийського району  Катерина Бойчук, доцент, кандидат педагогічних наук, доктор філософії Любомира Калуська, голова Союзу українок на Майзлях Галина Мельничук, активістка Поліна Дідух, членкиня ОО «Жіноча громада» Надія Саїнчук, учні 11-го класу ліцею №13 Тетяна Губська та Любов Коваль. Не без хвилювання читали поезії і виконували патріотичні Майданівські пісні також солістка ЦНД  і берегиня реєстрового  козацтва Леся Мельник, духівник Андрій Фуштей, керівник Клубу обдарованих дітей молоді і дітей обласної «Просвіти» Руслана Денега і її вихованка Ангеліна Кирик., волонтер, один з керівників гурту «Церковні дзвони» Зеновій Кияк, о. Роман Паньків, голова Асоціації діячів естрадного мистецтва України, підполковник Українського реєстрового козацтва, який неодноразово виступав на Майданах України, автор книги «Революція Гідності» Нестор Мартинець та активіст Лев Стефанко.

І насамкінець весь зал виконав наш гімн України. З ним йшли відстоювати наші права і віддали своє життя Герої Небесної Сотні, а нині стоять на варті праворуч на небесах від Отця і споглядають на нас чи не дарма вони пролили кров.

Михайлина Боднар,  організатор і ведуча заходу

Більше фото – за посиланням

Можливо вам сподобається...