Тижневик «Галицька Просвіта»

Перше число тижневика «Галицька Просвіта» (ГП) побачило світ 23 червня 2004 року, коли українці відзначали 15-річчя утворення Товариства української мови ім. Т. Шевченка і відродження «Просвіти», а в суспільстві визрівав Майдан проти антинародного режиму. Ініціатором створення “Галицької Просвіти” та автором назви видання був тодішній голова обласного об’єднання Степан Волковецький, який став шеф-редактором газети.

А перед тим про справи просвітянські, про постання незалежної Української держави писав і вів її попередник часопис «Новий час», який був зорієнтований на читачів різного віку, соціального становища. Цю традицію перейняла «ГП»

І з перших чисел «ГП» пише про просвітянську діяльність, яка охоплює всі сфери нашого життя, історію і культуру, політику і економіку, літературу, мистецтво, спорт. Вона утверджує згоду в суспільстві, консолідацію нації, змобілізовує її до дії, стає на захист інтересів українців.

Спочатку «ГП» виходила на восьми сторінках щодватижні, а пізніше щотижня.

Становлення «ГП» припало на історичний для України час – Помаранчевої революції. Гостротою і публіцистичністю, об’єктивним висвітленням подій вона запалювала дух волі нашого народу не тільки на Заході, а й на Сході, куди її везли галичани багатотисячними накладами.

Наразі це одне з небагатьох видань на теренах області, яке об’єктивно і стисло висвітлює найважливіше. “Галицька Просвіта” охоплює всі сфери життя: історію і культуру, політику та економіку, літературу і мистецтво, спорт і гумор.

В пріоритеті до друку на шпальтах газети завжди стоять матеріали, що висвітлюють результати роботи осередків «Просвіти», тим самим наголошуючи, що Просвіта як громадська організація ніколи не припиняє роботи і всіляко консолідує людей навколо своєї діяльності. Підсумки і висновки  з огляду економічної та політичної ситуації у державі публікує головний редактор у колонці редактора. Першочергово до друку також подаються матеріали  про історичну минувшину, історичні постаті, замітки про важливі історичні та християнські дати. Ніколи не залишаються поза увагою важливі події міста та області, анонси культурно-мистецьких заходів у Народному домі «Просвіта» та в місті загалом. Регулярно публікується просвітянський календар, привітання для просвітян-ювілярів та замітки від активних просвітян-передплатників.

Тижневик «Галицька Просвіта» залишається рупором просвітянської діяльності, доносячи до читачів правдиве українське слово, висвітлюючи справжню культурно-мистецьку роботу в області, нагадує про важливість історичної та духовної пам’яті та об’єктивно акумулює суспільно-політичні теми.

До уваги користувачів: Ви можете передплатити «Галицьку Просвіту». Передплатний індекс 91083. Вартість передплати (без вартості оформлення): на місяць – 10 грн. на півроку – 60 грн., на рік – 120 грн.

«Галицьку Просвіту» варто прочитати і передплатити.

Тижневик “Галицька Просвіта”
Засновник – Івано-Франківське ОО ВУТ “Просвіта” ім. Т. Шевченка
Свідоцтво – ІФ № 521 від 15.06.2004 р.
Шеф-редактор – Степан Волковецький 
Головний редактор – Богдан Вівчар 
Наша адреса: 76018, м. Івано-Франківськ, вул. М. Грушевського, 18 тел. (0342) 75-05-86, тел./факс (03422) 2-38-67, e-mail: 
oblasna-prosvita@ukr.net 
Наші реквізити: Р/р 26003300012896 в ПАТ “Ідея Банк” МФО 336310, код 04929075.
За зміст і достовірність інформації у рекламі відповідає рекламодавець 
Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій і подає матеріали для дискусії.
За точність викладених фактів відповідає автор 
Редакція застерігає за собою право редаґувати і скорочувати матеріали.
Листування з читачами – тільки на сторінках газети