Міжнародна організація з міграції (МОМ)

Міжнародна організація з міграції (МОМ) є частиною системи ООН як провідна міжурядова організація, що підтримує гуманну та впорядковану міграцію для загального блага. МОМ працює в Україні з 1996 року.

Основні види діяльності:

Співпраця з МОМ здійснюється в рамках проектів:

Data Collection Services and Field Operations Support /Збір інформації та підтримка операційної діяльності на місцях

В рамках проєкту «Розподіл критично необхідної підтримки для вимушено переміщених осіб в Україні» ми роздали ВПО велику кількість гуманітарної допомоги на суму понад 200000 USD в 60 громадах області, а саме: розповсюдили по громадах 7000 матраців та 2000 кухонних наборів, роздали в заклади велику кількість гуманітарної допомоги (електричні плити, холодильники, морозильні камери, чайники, фени, кухонне приладдя, тощо).

Distribution of critical support for IDPs in Ukraine”/ «Розподіл критично необхідної підтримки для вимушено переміщених осіб в Україні»

В рамках проєкту провели оцінку понад 200 закладів колективного розміщення ВПО в Івано-Франківській та Львівській областях, створили базу даних прихистків у регіоні та перелік запитів. Завдяки проведеній оцінці, міжнародні гуманітарні партнери мають змогу оперативно реагувати на термінові потреби колективних центрів та швидко надавати необхідну гуманітарну допомогу.