Робимо добру справу

Пожовкле листя. Сіре небо,

Осінні вітер, листопад,

О скільки споминів далеких

До нас вертається назад!

А ті спомини про молоді роки, про найкращі роки нашого життя, коли ще чулися дужими, коли ще жили наші батьки… А тепер уже й наші літа на зиму повернули і так непо­­мітно швидко злітають. Тож спішімо жити й насолоджуватися життям на прийдешні роки, які визначив нам Господь. Ось тому так із нетерпінням чекають тієї останньої неділі кожного місяця учасники вечорів відпочинку «Кому за…» в НД «Просвіта». І забавляються, кружляють у танці одні наперед других,
усміхаються одне до одного… Вальс, полька, коломийка – все як колись. Та й голос ще не зовсім зраджує. І разом затягують пісні своєї молодості: «У моєму саду розвивається розмай, розвиваються рози розмаю, а у серці моїм пробудилась любов, пробудилась любов молодая..», або «Спить садок, де колишуться віти, вітерець в верболозах заснув, десь заграла квітуча гітара, там дівчина стрічала весну…», або сумну «Осипалось листя з берези, калина вже більш не цвіте, кого я так вірно любила, до мене вже більш не прийде…». А щоб такі пісні не забувалися, вони зібрані у співаник «Співаймо разом», де вміщено п’ятдесят найбільш вживаних українських народних пісень. Їх даруємо тим, хто вперше прийшов на вечір відпочинку. І всі співають із цього збірника. Вони піднімають дух і настрій. І ті, що їдуть в далекі краї на заробітки, стараються взяти їх із собою як частину свого рідного і незабутнього.

На останньому жовтневому вечорі відпочинку співав жіночий вокальний ансамбль «Квіти ромену» ОНД «Просвіта» й окремі виконавці – Людмила Булієнко та Людмила Ґедзь (Вербова). Вітали і жовтневих іменинників та бажали їм многая літа.

30 жовтня 1993 року урочисто було відкрито НД «Просвіта». 1990–1991 року його передано обласній організації Товариства української мови імені Тараса Шевченка. Ширшу інформацію про цю подію було подано на вечорі, як і про події та роботу, які пов’язані з нашим храмом духовності. На цей раз було як ніколи багато люду, їхали автами, потягами з усіх-усюд. Радіємо, що робимо добру справу.

Михайлина Боднар, авторка проекту і ведуча заходу

Можливо вам сподобається...