Весна іде – красу несе

Землі потрібні пісні і квіти. Щоб на нашій планеті жили прекрасні люди, щоб був мир, щоб до розлогих садів і білих будівель завжди повертались лелеки. Ой як цього хочеться. А трішки хоч на мить побуваємо там і насолодимося тим прекрасним щемом, що подарувала нам природа навесні.

Це відчуваємо у музичному фільмі «Весна іде – красу несе», який підготувала разом з ОТБ «Галичина» завідувачка культурно-масової роботи обласної «Просвіти», авторка проекту і сценаристка Михайлина Боднар, відеооператор і монтаж – Тарас і Олекса Лесики.

Фільм знімався в чудових місцях, які милують око глядача; на пахучому різнокольоровому килимі тюльпанового поля, який посадили учні аграрного коледжу, у фамільному парку «Фазенда» й оновлених краєвидах міського парку та відпочинку ім.Т.Шевченка.

Цю красу доносили нам у піснях і поезії учні музичної школи №2 ім.В.Барвінського, яких дуже добре підготувала викладач Наталія Хилюк. Це Соломія Лятишевська, Артемій Ільків, Ангеліна Грушевська, Софія Юрків, Вікторія Лисюк, Анастасія Михайлюк. З музичної школи № 1 ім.М.Лисенка разом зі своїм викладачем Зориною Валіхновською – Богдан Римарук, Софія Рудик та Ярина Трухан. А з Центру дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання діти на високому рівні виконували не тільки пісенні твори, як от Андріяана Салажин, а й про весну розповідали у своїй поезії, коли оживає природа і ми зцілюємося її красою – Анастасія Кухта та Ангеліна Лютан (керівник – Любов Полякова).

«Не всі тії та й сади цвітуть, що весною розвиваються…» співали учасники фольклорно-етнографічного гурту «Пшеничне перевесло» (керівник – Володимир Соболевський).

Ласкаво запрошуємо до перегляду! 

Можливо вам сподобається...