Гуманітарна поміч через Просвітян України

У пекельний час війни з москалями просвітяни України невтомно допомагають потерпілим родинам загиблих воїнів та доставляють потрібні матеріяли хоробрим воїнам на фронті. А центральне правління «Просвіти» старається про повне закриття російсько-мовної церкви, яка діє проти України і її народу.

Голова обласної «Просвіти» Луганську повідомляє, що отриману поміч з діяспори передають переселенцям у формі харчів та ліків, як також путівками до санаторій на лікування. Також посилено медичну обслугу для жінок і дітей з Луганщини, які перебувають у Вінницькій, Харківській та Закарпатській областях.

Чернівецька «Просвіта» повідомляє, що вони використовують поміч з діяспори не тільки на їжу та медикаменти, але на найцінніше, що потрібне для воїнів–автомобілі (перевозити зброю,ранених),тепловізори (засоби нічного бачення) та дрони і військову форму. Також передають бійцям духовну «Їжу»–книги, журнали та газети.

Івано-Франківська обласна «Просвіта» використовує отриману фінансову допомогу на гуманітарну допомогу для своїх військових, для територіяльної оборони та для потерпілих від підриву Каховської ГЕС. Вони придбали світлове обладнання для протиповітряної оборони, закупили взуття та миючі засоби для населення Херсонщини та оплатили пальне для волонтерів. Під сучасну пору працюють над створенням мобільного гігієнічного пункту для військослужбовців на передових позиціях фронту.

Голова Самбірської «Просвіти» повідомляє, що Шевченківський марафон, який завершився 22-ого травня, перейшов успішно з участю не тільки місцевих просвітян, але і волинянь. Їхня праця і далі зосереджена на допомогу сиротам війни та військовим у важких пораненнях. Вони облаштували у приміщені майбутнього Музею «Просвіти» групу біженців, які плетуть маскувальні сітки на фронт.

Чернігівська міська організація Суспільної Служби України дякує Товариству Української Мови в США за фінансову поміч, яку було передано родинам загиблих військових та на створення Реабілітаційного Центру для поранених воїнів і на ремонт Чернігівського військового шпиталю.

Віра Боднарук, голова Товариство Української Мови-США

Можливо вам сподобається...