Спішіть поспішайте, господарі-гості…

Надходять Різдвяні свята, які єднають тисячі українських родин. А ще багато гостей приїжджає до нашого міста з усієї України та й з-за кордону, щоб запричаститися духом нашої минувшини. Бо як ніде наші краяни зберегли українські традиції і звичаї. Тут, у славному місті Франковому, ми трудимось, відпочиваємо і тут минає наше життя.

Тож такі заходи, які відбулися минулої неділі у центрі нашого міста, в хатині святого Миколая, були дуже доречними. Хоч погода не дуже цьому сприяла, але успішно відбулось відкриття Новорічно-Різдвяного ярмарку. Ведуча Юлія Данилюк повела малят у чудову країну святого Миколая, де вони забавлялись, а вже під вечір сюди не запрошення прийшли учасники народного фольклорно-етнографічного гурту «Пшеничне перевесло» ОО «Жіноча громада» під керівництвом Володимира Соболевського. Вони часто беруть участь у просвітянських та міських заходах. Чи не вперше цього року в центрі міста у їхньому виконанні прозвучали колядки і віншування, улюблені українські народні пісні, жартівливо, дотепно зверталась до відвідувачів ярмарку ведуча Михайлина Боднар:

Спішіть, поспішайте,

Господарі-гості, – глядіть не минайте!

На ярмарок прошу, гуртом, наодинці.

Чекають на вас тут чудові гостинці.

На ярмарку нашім веселім, багатім

Є чим дивуватись і є що придбати.

Тут речі умільців ні з чим не зрівнянні.

Барвисти стрічки, рушники вишивані.

Мерщій бо на ярмарок всі поспішайте:

Купуйте, милуйтесь, танцюйте і грайте!

Святкового настрою на відкритті Новорічно-Різдвяного ярмарку додавали палкі піднесені виступи ТГ міста Руслана Марцінківа та його заступника Руслана Гайди.

Н. К.

Можливо вам сподобається...