ВСІ БУЛИ ЗАДОВОЛЕНІ

Минулої неділі відбувся так би мовити позачерговий вечір відпочинку «Кому за…» не, як звикло, кожної останньої неділі місяця. Він відбувся на численні прохання і численні звертання його учасників до місцевої влади і керівництва «Просвіти» області. Всьому цьому ще й сприяє погода і не запроваджений локдаун. А кажуть, що він вже в дорозі.

От і наблизилось 17 година, і поважного віку панство почало сходитись у велику залу ОНД «Просвіта». Жінки у святочному вбранні, причепурені, усміхнені, чоловічки теж охайні і нарядні, і раді бачити одні других з якими вже давно знайомі знайшли і мають про що вести бесіду.Є в нашому місті подібні заходи для них і в муніципальному центрі і в парку культури та відпочинку, і в міській бібліотеці ім. Пилипа Орлика. А от просвітянське приміщення і його програма вирізняється серед інших і тому як каже його постійна відвідувачка Євдокія Кудла «Йдемо сюди як до свого дому». Щоразу в пісні співачка Руслана Денега закликає єднатись в «Просвіті». Тут в цьому храмові духовності, пам’ятці архітектури, як повідомила ведуча, свого часу були і виступали знані люди, великі особистості як Іван Ле, Остап Вишня, Юрій Яновський, Соломія Крушельницька та і в наш час В’ячеслав Чорновіл, Левко Лук’яненко, Іван Драч, Валентин Наливайченко, Микола Катеринчук, Володимир Вятрович, Олег Тягнибок, Ірина Фаріон та інші.

Цими днями ми відзначили роковини з дня народження Івана Франка. Тож прочитати кілька його поезій було запрошено артистку Наталію Тихонову, а Руслана Денега виконала пісню «Ожиємо, брати, ожиєм» на слова Івана Франка. Місяць вересень позначений в календарі Днем знань. Серед присутніх були і ветерани освітянської ниви. Їм всі присутні в залі згадали і заспівали «Пісню про вчительку». Тай самі полинули у своїй шкільні роки:

Знов щебече юнь і шумить трава,

Пізнаю тебе я при вогні в наші дні.

Вчителько моя, зоре світова.

На Вкраїні милій, в рідній стороні…»

Привітав їх і відповідальний секретар обласної «Просвіти» і розповів про нову українську школу, про приватний заклад, який щойно відкрився у нашому місті і де він має можливість викладати кандидат фізико-математичних наук Михайло Січка. Ведуча розповіла, що духовним уособленням українського народу є хліб – сіль на вишитому рушнику. Цим наш народ-трудівник крізь віки промовляє: ми до світу з хлібом та душею. Вона запропонувала присутнім півгодинний музичний фільм «Ой піду я до млина» (автор проекту М. Боднар), який був дуже доречним, коли тепер новий урожай зерна вже в коморі і його везуть до млина. Музичний фільм дуже всім сподобався. Він знімався у селі Бовшів Галицького району, біля стародавнього млина, який з небагатьох в області ще зберігся у селі. У фільмі взяли участь колективи «Пшеничне перевесло» ОО «Жіноча громада» «Ромашка» з Іваниківки Богородчанського району, тріо «Калина» Міського народного дому, з Клубу обдарованих дітей та молоді Анастасія Павлюк Руслана Денега, Аліна Бойчук, Світлана Ільків, ліцею №11 Анастасія Сапіжак, Ксенія Цвірла з Іваниківки Богородчанського району. Попри це всі учасники вечора відпочинку мали час і на танці, які були всім до вподоби і на різні смаки.

Михайлина Боднар , організатор заходу.

Можливо вам сподобається...