ОТАКИЙ БИ БУВ ЦІЛИЙ РІК!

Як зізнаються мені учасники вечорів відпочинку «Кому за…», які щомісяця відбуваються ось вже сім років у НД «Просвіта» для них таких новорічних свят ще не організовували як цього року. Тому мою ідею швидко підтримали, склали список бажаючих і почали готуватися. Хто не мав, жінки придбали нарядні вечірні плаття, чоловіки – вихідні костюми, причепурились, навели, як кажуть марафет, поробили зачіски і поспішили в «Народний дім «Просвіту». До цього щей приготували кожен святкові страви. Святковостей придавали новорічні композиції  на столах, гілочки ялинки з прикрасою, запалені свічки і бенгальські вогні, не кажучи вже за зал і сцену, де сяяли новорічними вогнями чотири ялинки і підготовлено фотозону. Просвітянська сцена цього року нагадувала їм сільську хату минулого століття, з якої більшість з них пішла в світи. На святковому столі дідух, стародавні речі домашнього вжитку з глиняним посудом, образи, піч, лави, під столом сіно. Святкувати приїхали і колишні учасники таких вечорів відпочинку, які на заробітках в Італії, Іспанії, Польщі, Ізраїлі. На вечорі згадували чим був пам’ятним для кожного 2019 рік. Ось Богдана Маклович ділилася враженнями від перебування на святих місцях за кордоном, а Марія Томин, як їздила  святкувати у Санкт-Петербург ювілей своєї дочки. Тут з’їхалося майже сорок українців, співали своїх пісень, танцювали, витинали коломийки. Вже й була забула,  що то не в Івано-Франківську. Не обминув вечора і Миколай, який подарував присутнім колядники, які щойно випустило просвітянське видавництво і весь зал стоячи заспівав першу із збірника колядку «Добрий  вечір тобі, пане господарю». Кожному учаснику новорічного дійства, а їх було двісті, від голови міста Руслана Марцінківа були святкові подарунки та настінні перекидні календарі на 2020 рік. З Новим роком їх привітала заступник голови обласної «Просвіти», помічник заступника голови обласної ради Василя Гладія Євгенія Бардяк.

Зі сцени лунали для них музичні вітання від Лесі Мельник, Ярослава Медвейчука, Насті Павлюк, Софії Юрків, Насті Круліковської, Анни Авраменко, Богдани Ботюк, Володимира Бика, дитячого вокального ансамблю «Просвітяночки», фольклорно-етнографічного гурту «Пшеничне перевесло». Танцювали вихованці авторської студії розвитку дітей та молоді «Джем» Богдан Могила, Андріана Паховська, Анастасія Гесько та Каріна Лесів, оголошувались різні конкурси, нагороджувались переможці… А пізніше під святкову музику, світлові і шумові ефекти всі допізна з піднесеним настроєм танцювали, забувши про свої болячки і проблеми, які їх оточують.

Тут був і танцювальний циганський табір. У головних ролях Тетяна Навникова та Віктор Гулак. Було весело. Отак би було цілий рік!

Михайлина Боднар, організатор і ведуча заходу, завідуюча культурно-масовою роботою обласної «Просвіти».

Можливо вам сподобається...