Новорічна зустріч завершила рік

Новорічна зустріч завершила рік

В останню неділю місяця і року Народний дім «Просвіта» приймав на своєму Новорічному вогнику гостей. Переважно це були учасники вечорів «Кому за…», бо за графіком це був їхній час і день.

Свято – це хороший піднесений настрій, святкове вбрання. І тут вони старалися прийти на нього, взявши зі свого гардеробу щонайкращий одяг, гарно зі смаком продуманий і, звичайно, з українськими елементами. До цього спонукала їх організована аґенцією моделей «Вікторія. Від 5 до 10 плюс» (керівник – Вікторія Сущак) демонстрація моделей. Вона представила колекцію прикрас від талановитого дизайнера Любомили Гарас, які можна придбати у крамниці «Ладеа», що на площі Ринок, 1. Присутні оплесками зустрічали моделей, висловлюючи цим своє захоплення.

Опісля всі разом заспівали «Старий рік минає…», заздалегідь підготовлений текст якої лежав на столах. Лунав дружний і злагоджений спів переповненого залу, панував піднесений настрій, в людей бо рік, що минає, був нелегким у всіх відношеннях. А тут зустрілись друзі й знайомі, яким Бог дарував дожити і зустрітися знову на Новорічному вогнику.

Щоб святковий настрій не зникав цілий рік, щоб душа співала, а серце раділо, побажала заслужена артистка України Світлана Суховій, подарувавши присутнім музичні сувеніри.

На вечорі відпочинку визначили найкращу господиню року. Нею стала Галина Мельничук. Вона для всіх приготувала кутю і щиро нею пригощала. Жіночий вокальний ансамбль «Вишиванка» виконував сумну коляду і від них Наталія Тихонова запросила вшанувати полеглих у цьому році в російсько-українській війні хвилиною мовчання.

А далі ведуча підходила до святкових столів і пропонувала гостям поділитись, чим був пам’ятний рік, що минув. І попри всі негаразди в державі й хвороби, що нас спіткали, люди знаходили цікаві факти, цікаві моменти, що запам’ятались, і бажали любові від тих, хто поруч, щоб зігрівала всіх віра, підтримувала надія, надихала любов.

Музичні дарунки для Новорічного вогника ще приготували й виконували жіночий вокальний ансамбль «Квіти ромену» ОНД «Просвіта» і їхня солістка Людмила Булієнко від народного фольклорно-етнографічного гурту «Пшеничне перевесло» Галина Шиленко та Володимир Соболевський. Святкові новорічні поезії читали голова просвітянського осередку ліцею № 1 Віра Василишин та просвітянка з Коломиї, педагог Катерина Бойчук.

Щоб свято було змістовнішим, подбав і міський голова Руслан Марцінків. Від нього були солодкі гостинці. Зал заспівав «Многая літа» йому, Україні й кожному присутньому.

«Новий рік до нас вже лине. Міх здоров’я хай вам скине. Хай добра насіє в хаті, щоб завжди були багаті», – побажала на закінчення ведуча. І ще довго лунали танцювальні мелодії…

Михайлина Боднар, організаторка та ведуча заходу

Фото – за посиланням

Можливо вам сподобається...