Культурно-просвітницький центр «Вільна Україна» для внутрішньо переміщених осіб

Верховинська селищна рада створила Культурно-просвітницький центр «Вільна Україна» для внутрішньо переміщених осіб.

У вівторок, 5 квітня, проведено перше організаційне засідання Центру, який очолила заступник Верховинського селищного голови Оксана Чубатько. До його складу увійшли начальник відділу освіти, молоді і спорту селищної ради Іра Сумарук, начальник відділу культури селищної ради Оксана Коломийчук, голова Верховинського районного товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка та голова Верховинського районного осередку Національної спілки письменників України Василь Нагірняк, голова музейної ради Верховинського району Парасковія Рашковська, настоятель церкви Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ с. Криворівня отець Іван Рибарук.

  Основне завдання культурно-просвітницького центру «Вільна Україна» –  об’єднати зусилля працівників відділів, апарату селищної ради, просвітницьких, краєзнавчих громадських організацій, духівництва для проведення соціально-психологічної, мовної (курси української мови), культурної, духовної адаптації внутрішньо переміщених осіб на Верховинщині, тематичних зустрічей з питань історії, національно-визвольних змагань за незалежність України, культурно-мистецьких, духовних цінностей, традицій та звичаїв Гуцульщини.

Планується також проведення пізнавальних екскурсій у музеях територіальної громади, краєзнавчих екскурсій Верховиною та історичними місцями краю, зустрічей з письменниками. Духовна просвіта покладається на священнослужителів громади, які запрошуватимуть внутрішньо переміщених осіб до церковних храмів для духовних читань та на Службу Божу у недільні і святкові дні тощо.

З нагоди наближення Воскресіння Христового буде проведено цикл Великодніх заходів, майстер-класів з написання Великодніх оберегів-писанок та чимало інших народознавчих заходів.

Про всі культурно-просвітницькі заходи для внутрішньо переміщених осіб будемо інформувати на інтернет-сторінках Верховинської селищної ради, відділу освіти та культури, а також у створеній групі «Культурно-просвітницький центр» «Вільна Україна» Верховинської селищної ради для внутрішньо переміщених осіб.

Василь Нагірняк,голова Верховинського районного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка

Можливо вам сподобається...