Книги, що несуть добро і любов

У НД «Просвіта» відбувся творчий вечір і презентація трьох останніх романів «Забута самотність або вовки і люди», «Тінь ангела» та «Виміри життя» о.Романа Паньківа

Твори друком він почав видвати з 1965 року. Друкувався в журналах «Дзвін», «Наше місто», «Обнова». В одному з романів отець просто і доступно описує реальні події історії українського народу. На житті отця Онуфрія автор описує події від зародження УПА до теперішньої війни на Сході. О.Онуфрій приїжджає в свій рідний Прикарпатський край, з якого був виселений разом з батьками в 60-ті роки в Херсонську область. Виконуючи заповіт батьків, які мріяли повернутися на рідну землю та їм не судилося, їхні мрії здійснив Марко, який взяв священиче імя Онуфрій. Але й тут зіткнувся з трагедією: анексований Крим, війна на Донбасі.

Життєвий шлях о.Романа Паньківа – це шлях вірного і сумлінного служіння рідній землі, зразок людської гідності, добропорядності, уміння вимогливо і водночас терпляче працювати з людьми.

Він – чуйна, щира людина, турботливий сім’янин. Тому привітати його прийшли міський голова Руслан Марцінків, доктор мистецтвознавства, професор, завкафедрою академічного та естрадного співу Ганна Карась, Голова обласної організації НСПУ Світлана Бреславська, краєзнавець, член НСПУ, голова Богородчанського РО «Просвіта» Василь Бабій, солістка ЦНД Леся Мельник, від ОО «Жіноча громада» тріо «Гроно калини» у складі Галини Шиленко, Наталії Тимощук, Любові Ольшанської та фольклорно-етнографічного гурту «Пшеничне перевесло».

Тож радимо всім прочитати романи о Р.Паньківа. Це велика палітра буття. А йому бажаємо щасливих літ життя, цікавих творів, які б збагатили нашу українську літературу.

Михайлина Боднар, організатор і ведуча заходу.

Можливо вам сподобається...

23 115 Відповіді