Щоб діти приносили радість родині і Україні

Близько сорока дітей зі своїми батьками, а деякі навіть з бабусями і дідусями прийшли минулого четверга на відкриття у ОНД «Просвіта» школи для молодих батьків «Батьківська вітальня».

Перші паростки я спробувала робити у просвітянській програмі на обласному радіо. А тепер більш очно, практично і розширено з різними доповненнями, адже виховання дітей належить до найдревніших проблем, розв’язувати і вирішувати які прагнуло людство впродовж багатьох історичних періодів. У давнину його вважали чи не одним із найважчих занять, мистецтвом із мистецтв.

Відкриття відбулось з «Молитви», яку написала викладач-методист дитячої музичної школи №1 ім.М.Лисенка Олеся Франко. Майстерно прочитала її учасниця Вікторія Кучірка. Тут відбулось знайомство з кандидатом педагогічних наук, доцентом Любомирою Калуською. Вона дбає за виховання та розвиток душі, розуму і тіла дитини, автор понад 150 різних публікацій на цю тему, учасниця всеукраїнських і міжнародних конференцій. Пані Любомира вчить не лише дітей, а й нас дорослих пізнавати людину серцем, прагне утвердити у вихованні усі християнські чесноти, пропагує мовний етикет і споконвічний культ праці.

Щоб було цікавіше на заході було запропоновано танцювальний флешмоб «Ми з Україні», який вели танцівниці Діана Боднар та Софія Бойко. До дітей звернулася зі своїм віршем членкиня «Жіночої громади» Галина Мельничук, щоб запроменіли сонячні промінчики в душі кожної дитини.

Насиченою була програма «Батьківської вітальні» і в самому кінці, де Юлія Бойко показала майстер-клас з декорування печива мармеладом і вафельними картинками на тему національної символіки. Всі мали можливість ласувати солодощами з чаєм та соком. Вирішили такі заняття «Батьківської вітальні» проводити щомісяця, щоб наші діти зростали світлі, приносили радість родині і Україні, наповнювали світ добром, любов’ю, милосердям, правдою і чесністю.

Михайлина Боднар, організатор і ведуча школи

Можливо вам сподобається...