Де Галича слава кувалась віками….

Уже кілька вихідних поспіль членами Обласної організації ВУТ «Просвіта» організовано пізнавальні екскурсії цікавими місцями Галицької громади. Участь у них взяли  більше сотні учасників інтеграційного проєкту для юнаків і юначок з числа внутрішньо переміщених осіб та жителів нашої Івано-Франківської громади.

Під час екскурсії учасники мали змогу відвідати літописний Галич – територію Національного заповідника Давній Галич в с. Крилос, пройтися стежками Галицького замку – найміцнішої фортифікаційної споруди на українських землях до 16 століття та познайомитися із жителями Галицького Національного природничого парку – американськими бізонами, благородними лосями, муфлонами, оленями, орлами, соколами та іншими тваринами.

Мета заходу – розширити знання дітей, які переїхали зі Східних областей, про особливості історичного розвитку  Галицької землі та її природні багатства, сформувати сильний емоційний зв’язок з новим краєм, створити умови для спільної активності учасників проєкті.

Окрім екскурсій,  психологічною групою проєкту організовано тренінг на тему «Історія мого Роду – мої ресурси». Ключове завдання – розвинути в дітей схильність до внутрішньої рефлексії над власним минулим. Для наведення паралелей взято історію про любов галицького князя Ярослава Осьмомисла і Насті Чагрівни та про зраду бояр. Завдання для учасників – згадати історії власного Роду. Історії про любов, про страх, про зраду, про допомогу, про братерство, про звитягу, про багатство, про бідність, про нас… Далі оповісти, осмислити, представити. Так зароджується тихий діалог з предками, з родом, з собою, з Україною.

Довідково: проєкт реалізується Обласною організацією ВУТ «Просвіта» у партнерстві з Департаментом інтеграції громад, внутрішньої політики та роботи з внутрішньо переміщеними особами та Департаментом освіти і науки міської ради. Проєкт відбувається в рамках програми «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення у східній Україні» завдяки фінансовій підтримці від компанії GIZ, яка надається за дорученням Уряду Німеччини.  

Можливо вам сподобається...