Великоднє вітання Степана Волковецького

Шановні краяни! Дорогі просвітяни! Прийміть щирі вітання зі світлим празником Христового Воскресіння! Воскресіння Христа є перемогою сил добра над силами зла.

Сьогодні знову Україна в тривозі. На зміну Петрові Порошенку, який в умовах війни створив боєздатну армію, яка зупинила ординську навалу на сході України, домігся підписання Томосу, щоб остаточно розірвати духовні зв’язки з Московією, впевнено вів Україну європейським шляхом, підписавши Асоціацію з ЄС та безвіз, прийшов недосвідчений Володимир Зеленський. Чи не втратимо досягнутого, чи не зупинимо свій поступ у Європу, чи не повернемо назад?.. Тож сьогодні маємо єднатися для того, щоб зберегти Україну, твердо відстоювати українські цінності: мову, культуру, духовність, відстоювати європейське майбутнє нашої держави.

Попри тривоги нинішній Великдень зустрічаємо з надією на воскресіння нашої любої Вітчизни. Хай це величне свято надихає на перемогу над аґресором, на добрі справи в ім’я України, краю, ваших родин, оборони нашої Батьківщини. Нині як ніколи потрібна єдність народу, щоб продовжити процес творення. Маємо належно оцінити досягнуте й упущене, успіхи і помилки, усвідомити свою відповідальність за країну і наше спільне майбутнє.

Хай Воскресіння Спасителя, великодні дзвони й пісні допоможуть нашому духовному очищенню від скверни неправди, продажності й байдужості. Це і стане запорукою майбутніх перемог, перемог української гідності – людської, християнської і гідності державної.

Вірмо, що з Божою допомогою, об’єднавшись у Воскреслому Христі, ми переможемо антиукраїнські, антихристиянські сили, які прагнуть повернути нас у поле «русского міра». Бажаю, щоб чудове свято Великодня принесло мир країні й світло у наші душі, наші родини, щирість і добро у взаємини, скріпило віру в нашу велику українську ідею: «Бог і Україна»!

Христос воскрес! Воістину воскрес!

Голова ІФ ОО ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка Степан Волковецький

Можливо вам сподобається...