І в «Просвіту» завітав Миколай

Щороку як діти, так і дорослі чекаємо свята Миколая і з цікавістю заглядаємо під подушку, чи немає там подарунка, віримо в давню казку,
що він щороку приходить до нас. Його шанували й шанують за велике милосердя і любов до ближнього свого. То ким же був святий Миколай, якого так шанують у народі?

Про це на початку театралізованого дійства розповіла завідувачка культурно-масової роботи обласної «Просвіти» Михайлина Боднар. А далі про очікування улюбленого святого говорила ведуча Соломія Любінецька, студентка Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. І ось покотився клубок диму, задзвеніли дзвіночки і на сцену зійшов святий Миколай (у ролі – Віталій Ботюк). Як завжди, він цікавився, чи дітки були чемні, слухняні, чи слухали маму і тата, чи добре вчилися, чи молилися, до церкви ходили… І вони розповідали йому про себе, як довго з нетерпінням його чекали й для кого вчили віршики, пісеньки, танці.

Особливо готувалися до нього діти з Клубу обдарованих дітей обласної «Просвіти» (керівник – Р. Денега). Йому співали Мартуся Кабан, Христинка Бандура, Діана Канюка, Злата Рошак, Настуся Шалайко, Єлизавета і Ніколь Тхір, Євочка Панченко, Ангелінка Ковальчук, Ванеса Кривко,
Христинка та Ксенія Слободян, дитячий вокальний ансамбль «Просвітяночки», а вихованці ансамблю «Міамо» показували «Зірковий вертеп». Всі співали про довгоочікувану зиму, як чекають і не дочекаються білого снігу, про прихід Нового року і Різдвяних свят і безтурботну країну дитинства. Свої пісні про Миколая співали також учасники дитячого хору «Дивосвіт» ЦДТЮТ (керівник – В. Поліщук).

А за все це святий Миколай віддячувався подарунками, про які подбав голова міста Руслан Марцінків.

Михайлина Боднар

Більше світлин – у фотоальбомі

Можливо вам сподобається...