Степан Волковецький вручив ювілейну медаль до 150-річчя «Просвіти» Архієпископу та Митрополиту Франківському Кир Володимиру (Війтишину)

Нас об’єднують спільні цінності та ідеали. Нас пов’язують історія та інструменти впливу на громадськість та суспільно-політичні зміни. Починаючи від духовного наставництва у молодіжних просвітянських таборах та продовжуючи культурно-просвітницькими заходами за участю святійших отців, Церква і Просвіта йдуть пліч-о-пліч. Черговим прикладом стало освячення барельєфу Матері-Просвіти при вході до Народного дому. 
А сьогодні очільники прикарпатської Просвіти урочисто висловили вдячність за розуміння та вагому підтримку Митрополиту Володимиру.
Ювілейною медаллю до 150-річчя «Просвіти» «За підтримку просвітянського руху» Голова Просвіти Прикарпаття Степан Волковецький нагородив Архієпископа та Митрополита Франківського Кир Володимира (Війтишина).
«Греко-католицька Церква завжди стояла першою у витоках становлення української державності. Про це не згадують, нерідко замовчують, але такий факт незаперечний. Кожну справу, кожну дію на шляху до здобуття Незалежності супроводжували отці зі своїм благословенням та опікою. Тому «Просвіта» як найдавніша і найчисельніша громадська організація у часи свого розквіту та щоденного поступу завжди рухалася у супроводі духовних наставників Церкви, що й успішно триває досі» – з такими словами звернувся Степан Волковецький у своєму виступі з нагоди вручення медалі Кир Володимиру Війтишину.

Можливо вам сподобається...

28 925 Відповіді