У прагненні пізнати істину

Дякую Богові, Пресвятій Богородиці і Вам, дорогі друзі, дорогі краяни і слухачі радіо “Дзвони” за те, що свято “Розколяда у “Просвіті” з нагоди 90-річчя ОУН відбулось у теплій і родинній атмосфері. В переповненому залі “Просвіти” панувала радість і витав дух благородності (були також і представники Громадських рад Івано-Франківська, Долини Тлумача). Це згодом збагнули і ті, що прийшли із-за цікавості.

Благословили: о. Юрій Прилепський і о. диякон Порфирій. Привітав присутніх голова міста Івано-Франківська Руслан Марцінків. Деякі сторінки з історії ОУН та побажання висловив у своєму слові директор Музею визвольної боротьби Ярослав Коретчук. Творчими натхненниками на сцені були талановиті люди: маленька співачка Вікторія Лесюк (кл.викл. ДМШ №2 Наталії Хилюк), хор “Істина” Церкви Царя Христа та НД №3 Івано-Франківська, керівник Олександра Гринюк і відома співачка Галина Бибик. Читці: братчики ОУН-УПА Олександр Данилюк і Андрій Ломей, студ.педінституту ПНУ ім. В. Стефаника Софія Фіцак і Христина Малярчук за підтримки доцента кафедри педагогічної та вікової психології філософського факультету ПНУ ім. В. Стефаника Олесі Коропецької. У виконанні хору “Істина” звучали старовинні колядки в сучасних обробрах: “Бог ся рождає”, “У Вифлеємі тайна”, “Ясна зоря” (обр. Михайла Цапара) і патріотичні твори “Пильнуй Україно” і “Спи дівчино”. Для проведення вікторини, глядацьку аудиторію я розділила на 2 команди: з дорослих та молоді (студенти ІФ базового медичного коледжу). Хороші знання показали дві команди: дорослі більш обізнані з питань духовних цінностей, а студенти знали історію ОУН. Бали розділили порівну. На завершення всі разом пригадали, за підготовленими текстами і при допомозі хору “Істина” колядки “Сумний святий вечір” і “Бог Предвічний”. Інші відомі колядки, надруковані у “Просвіті”, подарували учасникам цього дійства, а отже присутнім. 
Я щиро бажала всім творчого розвою і натхнення до праці, єднаючи свої зусилля у побудові незалежної держави України та становленні громадянського суспільства на многії і благії літа, яке заспівали так радісно і зворушливо, що здавалось, нас почули Ангели в небі. Свято пройшло як на одному диханні, а почерпнули багато з духовної криниці українського народу. 
З повагою Марія Солодчук

З нагоди 90-річчя ОУН в Івано-Франківську провели просвітянську розколяду

Просвітянську розколяду з нагоди 90-річчя ОУН провели сьогодні в Івано-Франківську. Свято проводять у національно-патріотичному дусі.

Gepostet von UA: Карпати am Mittwoch, 13. Februar 2019

Можливо вам сподобається...