Громадська платформа “Здорове Прикарпаття”

З ініціативи громадської організації “Молода Просвіта” створено волонтерську платформу “Здорове Прикарпаття”. Платформа об’єднує небайдужих громадян з різних районів Івано-Франківської області. Спілкування команди і робота відбуваються дистанційно.

Учасники ставлять перед собою завдання вивчити потреби громад та організувати адресну рівномірну допомогу в кожне село, селище, місто. Зараз активісти досліджують потреби і ситуацію в амбулаторіях, ФАПах Тлумацького, Калуського, Снятинського, Долинського, Городенківського та Рожнятівського районів. Згодом сподіваються охопити всю область. Також через відкриті джерела ведеться формування ряду контактних баз, для зручності усіх учасників та швидкої комунікації. Запрошують реєструватися:

  1. волонтерські ініціативи та меценатів у кожному районі області https://bit.ly/2UCYhnK;
  2. підрядників, які виготовляють необхідне медичне устаткування https://bit.ly/3aFctT5;
  3. психологів, які готові надавати допомогу мешканцям громад https://bit.ly/2R7HAPg;
  4. одиноких та / або престарілих людей, які потребують допомоги у зв’язку із карантином https://bit.ly/39ITENk.

Також ініціатива запрошує реєструватися медиків-волонтерів (студентів 4, 5, 6 курсів, інтернів, лікарів, середній та молодший медичний персонал), які готові надавати допомогу мешканцям громад у випадку потреби https://bit.ly/2UXxOQW. Зібрані дані можуть бути передані адміністрації медичних закладів для оперативно налагодження контакту і узгодження умов співпраці.

Волонтери Громадської платформи “Здорове Прикарпаття” формують перелік існуючих гарячих ліній, що працюють на загальноукраїнському рівні та в області. За допомогою медиків, що приєдналися до ініціативи, напрацьовуються алгоритми відповідей на найбільш поширені запитання та, у разі потреби, проводитиметься підготовка працівників для організації гарячої лінії у районах.

“Настав час, коли треба усім взаємодіяти, аби перемогти невідомого ворога – COVID-19. “Здорове Прикарпаття” хоче об’єднати усіх, хто потребує допомоги, з тими, хто таку допомогу надає. Ми переконані, що завдяки злагодженій співпраці медичних установ, громадських організацій, благодійних фондів, органів місцевого самоврядування вдастся зберегти життя людей. Приєднюйтесь до нас, адже попереду багато викликів, які вимагатимуть конструктивного підходу та злагодженних дій для їх вирішення!”, – говорить громадський діяч з міста Долина Віталій Сабан.

Стати волонтером Громадської платформи “Здорове Прикарпаття” можна до 13 квітня, заповнивши анкету https://bit.ly/2w8iCIk

Можливо вам сподобається...