Реалізація проекту «Патріотичне виховання молоді через проведення серії навчань по принципах роботи, збору, налаштування та пілотування дронів».

Підстава для реалізації проекту: Програма «Молодь Івано-Франківської міської територіальної громади» на 2021-2025 роки; рішення конкурсної комісії з визначення програм (проєктів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка (протокол №3 від 04.04.2024 р.) та наказ директора Департаменту молодіжної політики та спорту №46-06/140 від 25.06.2024 р.

Категорія та кількість учасників, які взяли участь у реалізації проекту:  В даному проєкті взяли участь представники молоді Івано-Франківської громади віком від 12 до 25 років в кількості 25 осіб.        

Досягнуті результати реалізації проекту (кількісні та якісні показники):  

Патріотична молодь отримала можливість ознайомитися з принципами збору, налаштування та пілотування БПЛА (на прикладі FPV-дронів). Навчальна програма складалася з 10 годинного курсу, який передбачав теоретичну лекційну частину, практичні заняття (збір, паяння, налаштування) та навчальне облітування зібраних дронів. 25 учасників проєкту прослухали лекції про принципи будови, особливості застосування дронів у різних умовах. На практичних заняттях учасники мали можливість навчитися процесу паяння, освоїти програмне забезпечення для управління безпілотниками, а також власноруч зібрали два дрони. На завершення навчань учасники попрактикувалися на симуляторах, управляли навчальними безпілотниками та пробували власні сили в управлінні, зібраним та налаштованим в практичній частині занять, реальним бойовим Fpv-дроном. Учасники мали змогу продемонструвати отриманні знання та навички в дитячих таборах та зустрічах з учнями шкіл (3 зустрічі). Учасники проєкту, як волонтери застосовують отримані навички і працюють в волонтерських майстернях по збору дронів, асистують викладачам на професійних навчальних курсах. Частина планує використовувати навички для подальших демонстрацій в школах міста на уроках «Захисту вітчизни». Зібрані в процесі реалізації проєкту 2 дрони були передані ЗСУ.

Можливо вам сподобається...