ЗВЕРНЕННЯ до голів районних, міських, міськрайонних об’єднань ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка

ЗВЕРНЕННЯ до голів  районних, міських, міськрайонних об’єднань ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка

Шановні панове Голови!

1.  Просимо  до 1 березня поточного року подати звіт про діяльність Вашого об’єднання за 2019 рік, зазначити кількість осередків та час проведення звітно-виборної конференції. Це потрібно для  ознайомлення громадськості про діяльність «Просвіти» в області, висвітлення заходів  просвітян Прикарпаття на сайті обласної організації, їх узагальнення та архівування.

2.  На нашому сайті «Просвіта Прикарпаття» Ви знайдете перспективний план діяльності обласного об’єднання на 2020 рік. Прохання ретельно ознайомитися та дати свої  пропозиції до нього. На останньому засіданні Правління 23.01.2020 р. він був взятий за основу.  Вам потрібно також скласти відповідний план діяльності для Вашого об’єднання.

3. З метою збереження історичної пам’яті, висвітлення героїчних і трагічних сторінок історії кожного населеного пункту Прикарпаття, просимо  вжити заходів для заповнення сторінки української вільної енциклопедії (Вікіпедії) кожного міста, села, селища відомостями про односельчан, які доклали і докладають зусиль для відновлення незалежності України у різні історичні періоди послуговуючись даними з книжок, які були підготовлені і розіслані обласним відділом пошуково-видавничого агентства «Книга пам’яті України» і мають  бути в кожній бібліотеці населеного пункту.

Правління обласного обєднання  оголосило конкурс на краще висвітлення історії населених пунктів у Вікіпедії. Переможців конкурсу буде нагороджено під час Великодніх свят. Більш детальна інформація знаходиться тут.

Матеріали, розміщені у Вікіпедії населеного пункту слід надіслати до 10 квітня 2020 року в обласне об’єднання ВУТ “Просвіта” за адресою: Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 18 (для Яреми Петріва) із зазначенням контактного телефону виконавця.

4. Враховуючи нові можливості для поширення  пластового руху, передбачені Законом України  «Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху», з метою сприяння розвитку дітей та молоді для повного розкриття їхнього фізичного, інтелектуального, емоційного, соціального та духовного потенціалу як повноцінних громадян та членів своїх територіальних громад, місцевих спільнот,  просимо просвітян надавати підтримку в організації та діяльності  місцевих осередків пластових організацій.

З повагою

Голова  ОО ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка                                      Степан Волковецький