До праці, брати-просвітяни

У приміщенні Тлумацької районної державної адміністрації 27  лютого 2020 року відбулася нарада керівників осередків сіл, селищ районної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка. Участь у нараді взяли: голова районного об’єднання  зазначеної організації Галина Дзьоба та близько сорока керівників її первинних осередків, а також  заступник голови обласної організації ВУТ «Просвіта» Ярема Петрів.   В ході наради обговорювалися питання: проведення звітно-виборної конференції просвітян Тлумаччини; відзначення 6 червня поточного року 30-ї річниці становлення районної організації ВУТ «Просвіта»; заповнення у Вікіпедії сторінки історії населених пунктів Тлумаччини; збір експонатів до майбутнього музею «Відновлення української державності в Тлумацькому районі».

Референт районного об’єднання «Просвіта» Роман Яцик інформував присутніх про роботу Обертинських просвітян, запропонував провести районний конкурс книг, рефератів, відеофільмів, буклетів «Історія мого села». Також повідомив, що у планах просвітян завершення роботи по виданню книги «Церкви Тлумаччини» та енциклопедичного довідника «Величні постаті нашого Краю».

Ярема Петрів та Галина Дзьоба провели зустрічі з головою районної державної адміністрації Гаєвським Сергієм Броніславовичем також з головою Тлумацької об’єднаної територіальної громади Круховським Романом Петровичем. В ході зустрічей обговорювалися питання про пошук приміщення для вищезазначеного музею,  про виділення коштів з місцевого бюджету для функціонування районної організації ВУТ «Просвіта»; про архівування річних звітів керівників органів місцевого самоврядування з метою збереження історичної правди про діяльність органів влади у період відновлення Української держави.

                                                                                            Роман Край

Можливо вам сподобається...