Деркач Андрій Ігорович

Андрій Деркач – консультант з юридичних питань Івано-Франківського регіонального відділення ВАОМС «Асоціація міст України». Народився 28 вересня 1985 р. в с. Ямниця, Івано-Франківська області.

Освіту здобув у Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника (Інститут історії і політології, спеціаліст, викладач історії 2002-2007рр). Продовживши навчання на магістратурі державної служби в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу, здобув ступінь магістра державної служби. У 2014-2015 був учасником навчальної програми ім. Лена Кіркланда (Польща) у Варшавській  Вищій Школі Економіки (SGH) при Варшавському Університеті за напрямком навчання – публічна адміністрація.

Впродовж багатьох років проходить навчання та стажування на тренінгах, курсах, зокрема :

Червень 2019 – комплексна навчальна програма «Кузня евалюації» (м. Варшава, Республіка Польща, Польське Товариство Оцінювання)

Квітень 2019 – тренінг «Методика оцінки діяльності органів виконавчої влади за напрямом «Взаємодія з громадськістю»(м. Київ, БФ «Творчий центр «ТЦК»)

Лютий-березень 2019 – курс навчання розмовної англійської мови (pre-intermediate level), Українсько-Канадський бізнес-центр (м. Івано-Франківськ)

2018 – дистанційне навчання«Вступ до оцінки програм і проектів соціальної направленості» ( веб-порталі EvalYouth // https://elearning.evalpartners.org/)

2017 – дистанційне навчання «Управління проектами місцевого розвитку» (он-лайн платформа Спільноти практик місцевого розвитку за адресою http://udl.despro.org.ua), «Децентралізація в Україні – теорія і практика»(он-лайн платформа PROMETHEUS)

2017 – комплексна програма підвищення кваліфікації для державних службовців в рамках участі у Всеукраїнському конкурсі «Кращий державний службовець» (переможець І (районного) і ІІ (обласного) турів, учасник ІІІ туру в м. Києві)2

2010-2012 – тренінги з розвитку лідерства та  формування команди в профспілковому русі,  Українсько – Щвецький проект розвитку лідерства в профспілці, Київ, Україна

Здобутий професійний досвід впроваджує на займаних посадах та в межах своєї компетенції. Зокрема, з лютого 2018 і до сьогодні працює консультантом з юридичних питань Івано-Франківського регіонального відділення ВАОМС «Асоціація міст України» ( надання методичної та консультативної допомоги з юридичних та організаційних питань, пов’язаних із впровадженням Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад», аналіз локальних нормативно та індивідуально-правових актів (їх проектів) органів місцевого самоврядування на відповідність законодавству, підготовка пропозицій щодо їх вдосконалення, надання пропозицій щодо вирішення проблем у сферах діяльності органів місцевого самоврядування, розробка пропозицій щодо  вдосконалення законодавства діяльності ОМС тощо) .

У квітні-липні 2019 року був експертом з оцінки в проекті «Оцінка державних інституцій щодо рівня їх взаємодії з громадськістю», реалізованого БФ «Творчий центр ТЦК» за фінансової підтримки Проекту ПРООН «Підтримка реформи державної служби в Україні шляхом посилення співпраці громадськості та Уряду» . Роком раніше експертував проект «Підтримка фінансової прозорості та належного врядування в Івано-Франківській міській раді».

З квітня 2016 по лютий 2018  –  займав посаду заступника керівника апарату – начальника відділу організаційної, інформаційно-аналітичної та проектної роботи апарату Богородчанської райдержадміністрації. Раніше в тому ж році працював штатним помічником голови Богородчанської райдержадміністрації та радником голови Богородчанської райдержадміністрації на громадських засадах.

З серпня по грудень 2015 року працював у  Виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради, головним спеціалістом відділу міжнародних відносин та туризму Івано-Франківської міської ради. В тому ж році проходив стажування у Міністерстві адміністрації і комп’ютеризації  (Республіка Польща), Департаменті розвитку людського капіталу та в Представництві Європейської Комісії в Польщі,  відділі аналізу політики.

У 2013 – 2014 займав посаду головного спеціаліста з питань державної служби відділу кадрово-правової роботи Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

2010 – 2012 – завідувач сектору реалізації державної політики у сфері державної служби та місцевого самоврядування Управління державної служби Головдержслужби України в Івано-Франківській області.

Громадська активність:

З 2004– член Громадської Організації “Осмомисл”.

З 2008 – член Всеукраїнського товариства «Просвіта» (м. Івано-Франківськ)

2011-2014 – учасник громадської групи “Івано-Франківський молодіжний МВК”.

2010-2012 – секретар Громадської експертної групи при Управлінні державної служби Головдержслужби України в Івано-Франківській області.

2009-2014 – член молодіжної ради Івано-Франківського обласного комітету профспілки працівників державних установ.

З 2013 – член Громадської організації “Справедливий порядок”.

2016 – 2018 – секретар Громадської ради при Богородчанській райдержадміністрації

З березня 2019 року – член Української Асоціації Оцінювання

З січня 2020 року – член Польського Товариства Оцінювання (Polske Towarzystwo Ewaluacji)