Відзначаємо ювілей з дня народження Ярослави Стецько

          Сьогодні, 14 травня 2000 року івано-франківці  відзначають  пам’ятну дату – 100-річчя з дня народження   Ярослави Стецько. ЇЇ поціновувачі, незважаючи на карантин, зібралися коло барельєфу цієї легендарної особистості по вулиці з її іменем  та поклали квіти. Перед учасниками заходу виступив міський голова міста Івано-Франківська Руслан Марцінків, голова Всеукраїнського Братства вояків ОУН-УПА імені генерала Романа Шухевича – Тараса Чупринки, голова проводу Івано-Франківської обласної організації «Конгрес Українських Націоналістів» Богдан Борович,  голова правління Івано-Франківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Степан Волковецький, директор обласного музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери Ярослав Коретчук, інші учасники.

        У цей день, як повідомив Руслан Марцінків, громадськість Прикарпаття мала відкрити пам’ятник Ярославі Стецько, однак, через непередбачувані обставини не було змоги це здійснити і його відкриття переноситься на інший день після закінчення карантину.

       Виступаючі наголошували на прижиттєві настанови цієї легендарної жінки, що  є  постійно актуальними для українського суспільства,  про наше завдання не лише берегти пам’ять про Ярославу Стецько, а й виховувати цілі покоління на їх прикладі.

Ярема Петрів

Можливо вам сподобається...