Юськів Михайло Антонович

Директор Видавничо-господарського центру “Просвіта”, завідуючий господарством НД “Просвіта”, активний просвітянин.

Юськів Михайло Антонович народився 12 лютого 1948 р. с. Осташівці Зборівського району Тернопільської області.

 Після закінчення Львівського політехнічного інституту працює на Прикарпатті на різних відповідальних інженерно-технічних посадах, виділяючись своєю громадською активністю.

Працював на заводі «Автоливмаш» 15 років, починаючи з старшого інженера і закінчував головним інженером «Променерговузла».

Працюючи на заводі «Агромаш» брав активну участь в діяльності осередку «Просвіта», завжди відстоював українські позиції.

З 2002 -2009 рік працював у ВАТ «Укрнафта» енергетиком.

Член «Просвіти» з 2003 року. Працює завідуючим господарством обласного об’єднання. При цьому забезпечує широкий обсяг ремонтних робіт в Народному Домі «Просвіта». Зокрема, під його керівництвом були проведені такі заходи:  переведення опалення НД «Просвіта» на електричне, заміна вікон на енергозберігаючі, ремонт фасаду та приміщень Народного дому «Просвіта», заміна дверей Народного дому та ін.

М. Юськів також здійснює технічне забезпечення різноманітних заходів в Народному домі, які проводяться просвітянами та іншими громадськими організаціями. Окрім цього, забезпечує поїздки просвітянських колективів в райони області, здійснює належний нагляд за майном ОО ВУТ «Просвіта» (приміщення, електропостачання, транспорт і т.п.).

Бере активну особисту участь у всіх просвітянських заходах, в тому числі  і щодо відстоювання української мови.

Нагородженим  найвищою просвітянською нагородою – медаллю «Будівничий України» (2012).