Михайлів Любомир Львович

Михайлів Любомир Львович – голова Рожнятівського районного об’єднання Товариства „Просвіта” імені Тараса Шевченка з 1989 року. Поет, прозаїк, журналіст, краєзнавець.

        Народився 4 січня 1953 року в селі Кропивник Волинського району Івано-Франківської області.

       В 1979 році закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. Працював редактором телебачення і радіомовлення у Кіровоградському телерадіокомітеті, редактором Рожнятівського районного радіомовлення.

       Коли в Україні почалася боротьба за вільну і незалежну суверенну державу, став до лав Народног Руху України, а 20 травня 1989 року був обраний головою Рожнятівського районного об’єднання Товариства української мови імені Тараса Шевченка (згодом „Просвіта) – як один з ініціаторів і організаторів цієї першої української демократичної громадської організації в районі.

         В березні 1990 року був обраний депутатом Івано-Франківської обласної ради народних депутатів першого демократичного скликання. Був обраний заступником голови Рожнятівського райвиконкому, а згодом – райдержадміністрації, де попрацював до 1994 року. За цей період в районі було проведено ряд політичних, державних, культурно-освітніх заходів – насипано стрілецькі могили, з ініціативи ТУМ „Просвіта” імені Тараса Шевченка було побудовано в Рожнятові пам’ятник Великому Кобзареві, де районне Товариство також долучилося на збір коштів на цю споруду. В цей час при участі членів „Просвіти” було очищено населені пункти району від пам’ятників та символів неіснуючої держави – СРСР, впорядковано назви скверів, парків, вулиць.

Потім працював заступником фінансово-трастової компанії „ІФА”, був редактором регіональної газети „Вісті Бойківщини”. Після закриття газети  у зв’язку з важким фінансовим становищем два роки був безробітним. В цей час йому докоряли: „Що хотів, то й маєш. Ти ж за таку Україну боровся на мітингах…”

          Зараз на державній роботі. Член Національної Спілки письменників України. Автор багатьох статей, поетичних збірок: „Формула зерна”, „Амплітуда вогню”, „Плаї”, Гірська земля”, „Клавіші сонця”, „На семи вітрах”, „Високосний рік”, „Автограф любові”, „Між сотнями літ”, прозової книги „Зазимки”, а також краєзнавчих книг: „Долина”, „Село Кропивник з погляду минулого”, „Рожнятів і околиці”.         Зараз пише історію Рожнятівської районої „Просвіти”.