Зростаймо в любові

Особливою була «Розколяда-2020 у «Просвіті», відзначаючи 91-у річницю ОУН. У переповненому залі присутні тепло і по-родинному живилися духом віри та любові. Творче слово, колядки, молитва, вірші і патріотичні пісні надихали до нових звитяг та створювали піднесений настрій.
У святковому залі «Просвіти», запаливши свічки пам’яті, пролунали слова «Коляди з Майдану» Дмитра Павличка, видатного поета, просвітянина, борця за українську Україну, нашого славного земляка. Згадали Героїв минулого і сьогодення, помолились. Благословив о. Володимир Войтович, сотрудник Храму Святого Пророка Іллі і всі разом заколядували «Бог Предвічний». Деякі історичні віхи ОУН і про реалії нинішньої доби пригадав нам Голова ВБ ОУН-УПА ім. Генерала Романа Шухевича Богдан Борович, щоб зрозуміти якого ми роду, для чого покликані і куди рухатись далі. Мусимо дбати про наших дітей та онуків, щоб українці стали господарями на своїй рідній землі, – закликав провідник і невтомний просвітянин.
Християнськими колядками і віншуваннями привітав краян ансамбль учнів Івано-Франківської ЗОШ №2, керівник Ігор Мельник. Артистично виконували пісні Богдан Римарук та Анастасія Куліковська, учні ДМШ №1 ім. М. Лисенка (клас викл. Зорини Валіхновської). Колядкою та авторською піснею про Україну додала мелодійності для душі кожного з присутніх співачка Галина Бибик, творча і цікава особистість. Пробуджувала свідомість авторським віршем «Застрягли у часі» Надія Левицька. Із повстанською піснею «Біля мене, справжній друже» в сучасній обробці Юрія Журавля, група виконавців ГО «Молодіжне крило Братства ОУН-УПА» продемонструвала свою готовність відчути «дух одвічної стихії» і бути гідними продовжити чин борців національно-визвольного руху. Молодіжне крило братчиків у залі «Просвіти» підтримувала молодь ПНУ ім. В. Стефаника за сприянням доцента Наталії Салиги та пластуни із смт. Перегінськ.
Вдивляючись в небо, де світло Різдва Христового, бажаючи миру і добра в Україні, ми просвічуємось духовно. А кожна свідома душа завжди просить каяття, запалюючи свічку віри, надії і любові. Про це у фіналі співала відома співачка з Прикарпаття Христина Попадинець. Далі звучала наша прадавня колядка «Небо і земля», яку так щиро і з натхненням виконали ми з Христиною на сцені і всі присутні в залі. А в завершальному акорді – Гімн Українських Націоналістів «Зродились ми великої години». Висвітлювали: UA Карпати.
У бліц-інтерв’ю із активними глядачами я дізналась, що є небайдужі люди до долі України. Але в пошуках істини потрібно докладати ще багато зусиль для досягнення мети. В цьому мені завжди допомагають побратими Братства ОУН-УПА Карпатського краю, МНК, працівники Музею визвольної боротьби ім. С. Бандери та історико-просвітницького товариства «Меморіал».
Українські традиції різноманітні і постійно збагачуються сучасними інтерпретаціями. Важливо, щоб ми пізнавали їх і, щоб наша національна культура не губилась, а відроджувалась в сім’ях і родинах.
Ісус Христос хай народжується в душах мільйонів людей і завжди приносить на землю нові сили, сподівання і надію. Єднаймось, дорогі українці, зміцнюючи патріотичний дух у побудові громадянського суспільства і зростаймо в любові, – побажала організаторка і ведуча Розколяди з нагоди 91-річниці ОУН Марія Солодчук, журналітка і просвітянка.

Можливо вам сподобається...