Вшанували Зеновія Красівського

17 листопада в с.Витвиця відбулися заходи приурочені 90-й річниці від дня народження Славного сина Української Нації Зеновія Красівського. Богослужіння, віче та екскурсія зібрали патріотичну спільноту з Івано-Франківщини та Львівщини, які приїхали щоб вшанувати пам’ять Зеновія Красівського.

Легендарний український дисидент, письменник, громадсько-політичний діяч, учасник національно-визвольної боротьби, поет, член Української Гельсінської групи, крайовий провідник Організації Українських Націоналістів народився 12 листопада 1929 року в селі Витвиця (Долинський район) у патріотичній сім’ї.

За свою проукраїнську позицію 21 рік провів у тюрмах, таборах та спеціальних закладах для «душевнохворих».

Протягом свого життя Зеновій Красівський обстоював формулу, що «Росія – вічний ворог України». «Наш ворог – то є ворог історичний: Росія. Вона все в нас забрала. І якщо ми цього не усвідомимо, не організуємося і не дамо відсіч, чуда не буде. Наша біда, що народ опустився. Поневолена нація не має вибору. Мусимо усвідомити, що наш порятунок – у нашій любові до нашого народу, мови, звичаїв», – промовив Зеновій Красівський у січні 1991 року.
12.листопада 2019 року йому б виповнилось 90 років.

Головою громади Витвицької ОТГ Миколою Шикором було офіційно присвоєно Зеновію Красівському звання почесного жителя Витвицької об’єднаної територіальної громади.

В урочистому віче взяли участь Голова та члени Правління обласної “Просвіти” .

Можливо вам сподобається...