Бойчук Ольга Олегівна

Бойчук Ольга Олегівна

       Народилася 11 травня 1985 року в с.м.т. Войнилів Калуського р-ну Івано-Франківської обл.

            З 2002 по 2007 рік мешкала і навчалася у Львові, отримала дипломом магістра міжнародних відносин та світової політики ЛНУ ім.І.Франка. Проходила стажування у Почесному консульстві Республіки Німеччина у Львові, в Центрі кран Північної Європи при ЛНУ ім.Франка, відвідала Фінляндію та США.

Згодом осіла в Івано-Франківську, де живе, працює та виховує з чоловіком двоє дітей.

Працювала менеджером з освітніх програм за кордоном у компанії Studentland.

З 2012 року є членом міжрегіонального поетичного клубу «Об»єднані словом». Добірки поезій та короткої прози друкувалися у літературних періодичних та спеціалізованих виданнях України: «Перевал», «Дзвін», «Березіль», «Дніпро», «Літературна Україна» та ін.

Є співавтором багатьох видань, альманахів, в т.ч. серії «Теплі історії», книги «Незвичайні звичайні священики» та ін. У творчому доробку має дві поетичні збірки: «Помаранчева дівчинка» (Тіповіт, 2014р) та «Сліди на камені» (Місто НВ, 2018), виданих за сприяння обласної програми книговидання Управління культури ОДА.

Разом з чоловіком Романом Бойчуком організовує літературно-музичні вечори, є засновниками Всеукраїнського фестивалю любовної лірики «Мовою серця» та упорядниками поетичних альманахів.

З 2016 року  є членом ОО ВУТ «Просвіта» , де працює на посаді прес секретаря.

 Нагороджена подяками та грамотами мистецьких фестивалів, конкурсів, просвітянськими нагородами, подякою міського голови.