Косівські виїзні тренінги для матерів та дітей

На вихідних Обласною організацією ВУТ  «Просвіта» організовано перший з 6 запланованих виїзних тренінгів для матерів і дітей, які є учасниками проєкту «Надання психологічної підтримки та розвиток мовних компетентностей для матерів та їхніх малолітніх дітей».

Дводенний тренінг є надзвичайно насиченим на заходи і враження. Основний компонент – це групова робота з тренером-психологом для розвитку навичок соціальної взаємодії та вміння справлятися з стресовими ситуаціями.

Для глибшого розуміння культури та традицій краю, викладачами Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва проведено майстер-клас з виготовлення глиняних виробів. Учасниць ознайомлено з історією гончарства загалом та Косівської кераміки зокрема, з особливостями та традиціями обробки глини. Усі бажаючі мали можливість спробувати особисто попрацювати з глиною та виготовити гончарний вибір.

На завершення матері та їхні діти відвідали Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини. Окрім огляду музейної експозиції, відвідувачі мали можливість взяти участь в інтерактивній програмі та приміряти різний традиційний гуцульський одяг.

Протягом усього тренінгу з дітьми працювали вихователі, які разом підготували веселу програму для матерів.

Довідково: проєкт «Надання психологічної підтримки та розвиток мовних компетентностей для матерів та їхніх малолітніх дітей» реалізується Обласним об’єднанням ВУТ «Просвіта» в партнерстві з виконавчими органами Івано-Франкіської міської ради за фінансової підтримки Німецького товариства з міжнародного співробітництва (GIZ), яка надається за дорученням Уряду Німеччини.

Можливо вам сподобається...